Şemsiyeler yağışlı havalarda kardan, yağmurdan korunmak için kullanılır. Güneşli günlerde ise gün ışığının etkisinden korunmak için tercih edilir. Kafelerde, restoranlarda, lokantalarda, plajlarda, sahil kenarlarında ve daha yüzlerce alanda şemsiyelerden yılın her mevsimi yararlanılabilir. Firmamız yarım asrı aşkın süredir etkin olduğu şemsiye imalatında her zaman yenilikçi çözümlerin adresi olmuş, her daim yeni tasarımlar ortaya koyarak bunları teknolojiyle de birleştirmiş ve sektörün lideri konumuna yükselmiştir. Isıtmalı şemsiyeler gibi sadece firmamız bünyesinde bulunabilen şemsiye türleri dahil bütün şemsiyelerimizle birlikte ihtiyaç duyulabilecek bütün aksesuarları da firmamız imal etmektedir. Bunlar arasında olmazsa olmazı şemsiye altlığı, diğer adıyla şemsiye kaideleridir. Şemsiye altlıkları, şemsiyeleri ayakta tutan malzemelerdir. Altlıklar tasarlanırken pek çok ayrıntı göz önünde bulundurulur. Çünkü şemsiyenin kendinden beklenen verimi ortaya koyabilmesi için ayakta durması gerekir ve onu ayakta tutan da altlıktır. Şemsiye altılıkları öncelikle şemsiyenin boyutuna göre farklılık gösteriyor. Şemsiyenin boyutu ne kadar büyükse altlığın ağırlığı ve genişliği de o miktardadır.
Şemsiye modelleri teleskopik kafe şemsiyesi,
teras şemsiyesi, bahçe şemsiyesi, güneş şemsiyeleri, havuz şemsiyesi,
plaj şemsiyesi gibi modellerde bulunmaktadır. Her modelin imalat ayrıntıları
birbirinden farklıdır ve özellikleri çeşitlidir. Şemsiye altlığı çeşitleri
hemen her modele göre uyarlanıp kullanılabiliyor. En uygun fiyatlarda tercihe sunmuş
olduğumuz şemsiye altlığı modellerimiz bidon, mermer, taş ağırlıklı gibi
çeşitlilik gösteriyor. Bidon şemsiye
altılığı modelleri özellikle plaj ve havuz kenarlarında çok tercih
edilmektedir. İçerisine su doldurularak ağırlık oluşturan bidonlar istendiği
zaman boşaltılıp kolaylıkla taşınabilmekte, kolay hareket imkânı sağlamaktadır.
Çok hafif oldukları için de muhafaza edilmeleri, taşınmaları son derece kolay
olmaktadır.
Mermer şemsiye altılığı modelleri kafe,
restoran, lokanta gibi işletmelerce çok tercih edilmektedir. Geniş gölgelik alanların
oluşması için geniş şemsiyelerin tercih edildiği bu gibi işletmelerde mermer
altlık ağırlığı ile öne çıkmakta, şemsiyenin kolayca ayakta durmasına yardımcı
olmaktadır. Mermer şemsiye altılığı çeşitleri aynı zamanda tasarımlarıyla da
dikkat çekmekte, kullanıldıkları alanlarda şık bir görüntü oluşturmaktadır.
Taş ağırlıklı şemsiye altlıkları da bahçe park
gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilmekte, taş ile istenen ağırlık elde
edilebilmektedir. Taşın ağırlığı sayesinde çok geniş şemsiyeler rahatlıkla dik
tutulabilmekte, olası sarsıntılara rağmen şemsiyeler ayakta kalabilmektedir. Firmamız
bünyesinde üretilen mermer ve taş ağırlıklı altlıklar için kaide kapağı da
üretilmekte ve kaide kapakları sayesinde mermer, taş görüntüler kapatılarak
daha şık bir görünüm elde edilmektedir. Bütün parçalar galvanizlidir ve
herhangi bir pas, küf yapmaz.
Şemsiye altılığı seçerken şemsiyenin ebatları,
taşıyıcı borusunun kalınlığı, deferli veya düz olması gibi etkenlere de dikkat
etmek gerekir. Bütün bunların birbiriyle uyumlu olması şemsiyelerden alınacak
verimi arttıracaktır.
Şemsiye altılığı modelleri ayrıca tekerlekli
ya da sabit altlıklardan da oluşmaktadır. Her iki modelin tercihi ihtiyaca ve
kullanıma göre yapılabilir. Tekerlekli şemsiye altlıkları istenildiği gibi
hareket ettirilebilir. Bu sayede geniş bir alanda istenildiği yerde,
istenildiği yönde kullanılabilir. Tekerlekli modellerimiz taşındıktan sonra istenildiği
gibi sabitlenebilir.
Şemsiye altlığı modellerimizi işletmelerinizin balkonlarında, teraslarında, bahçelerinde, parklarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Farklı malzemelerden, farklı ölçülerde üretilmiş olan şemsiye altlıklarımız uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz sağlamlıktadır. Ayrıca son derece kullanışlı yapılarıyla da öne çıkmaktadır. İşletmenizde hangi özelliklerde, hangi türlerde bahçe, teras şemsiyesi kullanıyor iseniz ihtiyacınız olan şemsiye altlığını firmamız ürünleri arasından temin edebilir, pratik biçimde monte ederek kullanabilirsiniz. Şemsiyelerinizi yağışlara, rüzgarlara, fırtınalara karşı ayakta tutabilirsiniz.
Çeşitli yüksekliğe ve tarza sahip pek çok farklı şemsiye altlığı modeli bulunur. Şemsiyelerin kullanım alanlarına, zemin yapısına ve şemsiyenin modeline göre şemsiye altlığı çeşitlerinden uygun bir tanesini seçmek mümkün olur. Makrome tekniğiyle oluşturulan şemsiyeler için kare biçiminde mermer şemsiye altlığı sık sık kullanılan bir seçenektir. Bunun yanında bahçelerde kullanılan iki kanatlı şemsiyelerin direkt olarak zemine sabitlenen modelleri de mevcuttur. Toprağa sabitlenen şemsiyelerin yeterli derinlikte olması göz önüne alınır.
Tarzınıza göre üzerinde sevilen figürlerin baskıları olan şemsiye altlığı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu seçenekler arasından güneşte ve nemde solmayan kaliteli baskıların bulunduğu şemsiye altlıkları son derece kullanışlıdır. Yaz aylarında koyu renk kullanımı güneşi içine hapsettiği için serinliği engelleyici bir faktördür. Bunun için açık renkli pembe, beyaz ya da açık yeşil gibi renkler şemsiye altlığı olarak kullanılır. Koyu renkler de seçmek mümkündür fakat yaz ayları için açık renk kullanımı serinlik faktörünü artırır.
Şemsiyenin boyutuna uygun olarak şemsiye bidonu seçimi yapılması gerekir. Açık alanı olan yoğun işletmelerde büyük boyutlu şemsiye seçimi yapıldığı için genelde yüksek ağırlıklı şemsiye bidonu kullanılır. Bu sayede müşterilerin güvenliği için her türlü önlem alınmış olur. Büyük çaplı şemsiyelere uzatılabilir tekerlekler ve ayaklar takılarak daha işlevsel hale getirilir. Şemsiye bidonları yumuşak minder ve kılıflarla kaplanarak kullanım alanları arttırılır. Böylece şemsiye bidonlarına da oturularak yerden tasarruf edilmiş olunur.
Nakliye sırasında pahalıya mal olmaması için içi boş şemsiye bidonları bütçe dostudur. Şemsiye bidonunu evde kum ve çakılla doldurarak ağırlığını artırmanız mümkündür.
Mermer şemsiye altlığı modelleri, şemsiyeyi tutmak ya da devrilmesini önlemek, rüzgara kapılıp gitmesini engellemek maksadıyla kullanılır. Mermer malzemesinden yapılan şemsiye altlıkları en sağlam ürünlerdendir. Sahil kıyısındaki bahçelerde ve işletmelerde sıklıkla mermer şemsiye altlığı kullanımı yaygındır. Mermer malzemesi neme ve ısıya karşı dayanıklı bir malzemedir. Mermer şemsiye tabanlarında kullanılan tüpler paslanmaz çelikten imal edilir. Kullanılan mekana sofistike bir tarz katmak için mermer şemsiye altlığı kullanımı doğru bir tercihtir.
Şemsiye altlığı seçilirken zeminin çimli, kumlu, çakıllı olması dikkate alınır. Beton, çelik ya da mermer şemsiye altlığı zemine uygun olarak tercih edilir. Bazı şemsiye altlıklarının altına beton dökülerek şemsiyenin sağlamlaştırılması amaçlanır.
Kumlu yüzeylerde şemsiye altlığı da zamanla aşınarak deforme olur. Aynı zamanda çimli zeminlerde şemsiyeler en ufak rüzgâr ve dış etkenlerden etkilenerek hareket eder.
Şemsiye altlığı seçerken kullanılacak olan şemsiyenin rengi, deseni ve modeli de dikkate alınan unsurlardandır. Evlerin bahçesinde zarif ve açık renkli şemsiyeler kullanılırken taşınabilir şemsiye altlıkları tercih edilir.
Ticari işletmelerde sürekli olarak kullanımı sağlanan şemsiyelerin şık olmasına ve yerinden hareket etmeyen özellik taşımasına dikkat edilir. Beton veya gömme zeminlerde şemsiye altlığının iz bırakmaması için şemsiye tabanı çimento ile kaplanır.
Şemsiye bidonları, şemsiyeler için stabil ve güvenli bir destek sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu bidonların fiyatları, malzeme kalitesine, boyutlarına ve ek özelliklerine göre değişiklik gösterir. Genellikle, daha küçük hacimli şemsiye bidonları, örneğin 20 lt boyutları, daha uygun fiyatlı olurken, 70 lt gibi daha büyük hacimli modeller daha yüksek fiyatlara sahiptir.
Ayrıca, tekerlekli modeller veya özel tasarımlar gibi ekstra özellikler fiyatı artırabilir.
Şemsiye bidonları farklı kullanım alanlarına hizmet eder. Bu ürünler, hem ev hem de ticari mekanlarda sıklıkla tercih edilir. Şemsiye altlıkları plajlarda, evlerin teras bölümlerinde, işletmelerin açık alanlarında kullanılır. Bazı işletmeler yağmurdan korunma sağlamak için de şemsiye kullanımını tercih ederler.Evlerin bahçelerinde daha çok taşınabilir özellikteki şemsiyeler kullanılır. Ayrıca, plaj şemsiyesi kullanımı sırasında da bu bidonlar tercih edilir.
Firmamız bünyesinde bulunan çeşitli modellerle, ihtiyacınıza en uygun şemsiye ve şemsiye altlığı tercihini yapabilirsiniz.
Şemsiye bidonlarının kullanıldığı bir diğer alan ise etkinlikler ve organizasyonlardır. Açık hava etkinliklerinde, büyük şemsiyeler bu bidonlar sayesinde güvenle kullanılabilir. Bu kullanım, özellikle rüzgarlı hava koşullarında şemsiyelerin devrilmesini önler ve güvenli bir ortam sağlar.
Şemsiye bidonları, sadece işlevsel bir depolama çözümü sunmakla kalmaz, aynı zamanda estetik açıdan da çekici olabilir. Modern ve minimalist tasarımlardan, daha geleneksel veya süslü stillere kadar geniş bir yelpazede bulunabilirler. Bu ürünler, genellikle dayanıklı malzemelerden üretilir ve hem iç hem de dış mekan kullanımı için uygundur.
Ofislerde, alışveriş merkezlerinde, evlerde ve hatta restoranların girişlerinde şemsiyeleri düzenli bir şekilde saklamak için idealdir. Ayrıca, renk ve desen seçenekleriyle her türlü dekorasyona kolayca uyum sağlar, böylece kullanıldıkları alanlara şık bir dokunuş eklerler.
Şemsiye Bidonu 20 Lt
20 lt şemsiye bidonu, genellikle standart ev kullanımı için yeterli olup, hem hafif hem de ekonomiktir. Bu boyutta bir bidon, küçük ve orta boy şemsiyeler için idealdir ve genellikle kolay taşınabilir özelliklere sahiptir.
70 lt şemsiye bidonu, daha büyük ve ağır şemsiyeler için uygundur. Bu hacim, özellikle büyük ticari şemsiyeler veya hava koşullarına karşı ekstra direnç gerektiren durumlar için idealdir. Dayanıklılık ve stabilite sağlamak amacıyla daha ağır malzemelerden yapılmış bu bidonlar, genellikle sabit kullanımlar için tercih edilir.
Şemsiye altlığı nasıl monte edilir?
Şemsiye altlığı montajı altlığın türüne göre değişiklik gösterse de genel olarak iç içe geçen silindir parçaların birbirine eklenmesi şeklinde monte edilir.
Şemsiye altlığı ve bidonu arasındaki farklar nelerdir?
Şemsiye bidonunun içine ağırlık olarak kum ya da su doldurulur. Şemsiye altlıkları ise kendiliğinden ağır parçalardır.
Şemsiye bidonu nasıl kullanılır?
Şemsiye bidonu şemsiyenin rüzgârdan etkilenip hemen yerinden hareket etmemesi için kullanılır. Şemsiye bidonu şemsiyeye sağlamca monte edilerek kullanılır.
Şemsiye bidonunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Şemsiye bidonunun avantajlarından en önemlisi şemsiyenin en ufak bir sarsıntıda yerinden oynamamasıdır. Şemsiye bidonunun, şemsiyeyi çok yüksekte tutması ve şemsiyeyi ağırlaştırması ise dezavantaj olarak değerlendirilebilir.