Öncelikle kullanacağınız alanı ölçün enini boyunu hesaplarken yüksekliği ölçmeyi unutmayın.
Ortadan gövdeli klasik şemsiye modeli mi size daha uygun mekanizmalı teleskopik model mi ya da yandan gövdeli model mi ürünleri inceleyin ona göre kararınızı verin. Kararınızı verirken yerinizin ne kadar rüzgâr aldığını üretici firmaya söylemeyi unutmayın zira çok rüzgârlı yerlerde yandan gövdeli şemsiye önerilmez.
Bu sorunun cevabını kısaca bir önceki soruda bulabilirsiniz.
Yağmur için veya güneş için fark etmez teknolojinin gelişmesiyle her ikisi içinde kullanılabilen şemsiyeler mevcut fakat bütçeniz buna uygun değilse polyester dokuma kumaş kullanabilirsiniz bu kumaşın dezavantajı renklerinde solma yapması ve çürümesi.
Renk deyip geçmeyin örneğin doğaya yakın bir konumdaysanız sarı renk sizin için uygun olmayacaktır bunun sebebi sarı renk arıları ve böcekleri kendine çeker.
İple açma, mekanizmayla açma birde kaldırarak açma seçeneği var hangisi size uygun deneyin sorun.
Şemsiyenin yere montajı yer kazandırır ama montaj olacağı yer sağlam olmalıdır en az 10 cm hazır betondan hasır demirli olması yeterlidir. Ancak bu sistemin dezavantajı yerinden oynatma seçeneğinizin olmaması tekerlekli sistemde yer değiştirebilirsiniz.
Güvenlik kamerası şüphesiz caydırıcıdır fakat yetmeyebilir şemsiyenin kilit sistemi var mı sorun buda bir nebze de olsa caydırıcılık sağlayacaktır.
Baskılı şemsiyeler reklamınızı yapar ve güzel bir görüntü sağlar büyük baskılar göze hoş gelmez bütün saçağı doldurmayın.
Baca sistemi rüzgârın tahliyesini sağlar rüzgara karşı mukavemeti çoğaltır ama şemsiyeyi yükseltir.
Gövdesi yanda olan modeldir.
Teleskopik şemsiye açılırken alçalan kapanırken yükselen modeldir.
Alüminyum sertleştirilmişse paslanma yapmaz ve mukavemet güçlüdür.